google-site-verification: google9defd76cf46a108e.html

Anmeldelse: Apple Watch 3

Apple Watch


 Apple Watch 3

Overvejer du et Apple Watch Series 3? Læs med her og lær uret at kende til punkt og prikke!

 

Da det første Apple Smartwatch kom på markedet, havde det selvfølgelig nogle mangler, ligesom så mange andre produkter. For eksempel, var mange skuffede over, at man ikke kunne bruge apps, der kræver internetforbindelse, hvis man ikke havde sin smartphone forbundet til uret.
Forestillingen om en uafhængig kommunikationsenhed på håndledet faldt til jorden af nødvendigheden af at skulle bruge en iPhone til noget så enkelt som at sende beskeder. 

To år senere kom Apple Watch Series 3 på banen og med det, kom der andre boller på suppen. Det nye Smartwatch fra Apple havde nemlig indbygget 4G internet.

Udover 4G, havde Series 3 udgaven af Apples Smartwatch også en række finjusteringer til Siri og træningssporing. Eksempelvis mere dybdegående hjertefrekvenssporing, flere øvelser i træningsappen og ikke mindst en stemmestyret digital assistent. 
Med udgivelsen af systemopdateringen watchOS 5, vil denne udgave af Apples Smartwatch få yderligere funktioner. Eksempelvis vil uret indeholde aktivitetkonkurrencer, podcasts, opdateret Siri-urskive osv. Det virker hovedsageligt som om fokus er på sundhed, idet mange funktioner på Apples Smartwatch ure omhandler noget med træning. 

Apple watch 3: pris

 

Prisen på Apple Watch 3 varierer alt efter størrelsen og hvilken version du vil have. 

I skrivende stund, kan du eksempelvis få Apple Watch 3 38mm aluminium case med sportsrem til 1699,- 

Hvis du har et lidt større håndled, kan du vælge at købe det selvsamme ur til 1996,-.

Der er forskellige udgaver af Apple Watch 3, hvor man kan vælge at købe det man synes bedst om, ift. både økonomien, komfort og behov. Denne udgave af Smartwatch ure varierer nemlig i pris fra 1649,- og helt op til 6690,-, hvor man får alt fra længere batteritid, større harddisk, højere farvegengivelse osv. med i prisen. 
Tjek vores prislister ud for uddybende priser

 

Apple watch 3: Design

 

Denne udgave er identisk med sine forgængere, hvad udseendet angår,  hvor mini-iPhone looket går igen. Størrelsesmæssigt er der 38mm og 42mm modellerne, hvoraf vi testede sidstnævnte i GPS- og Cellularversionen. Det vejer 35 gram og har dimensionerne 43 x 36 x 11mm. 
Desuden føles Apples Smartwatch let på håndleddet og AMOLED skærmen er akkurat stor nok til, at man kan navigere rundt uden besvær.

Noget andet Apple har hold fast i, er skærmstørrelsen på deres Smartwatch ure. Og det på trods af, at det tilføjer en ny dual-core processor og 4G forbindelse, og klogt, benytter hovedskærmen som antenne. Tryk og swipes på skærmen føles responsive. Det samme gør tryk på sideknappen. 

Det der særligt adskiller Apple Watch 3 fra dennes forgængere, er den store røde cirkel, Digital Crown. Hvorfor Apple havde et behov for, at det skulle være i deres Smartwatch ure, vides ikke. Hvad der til gengæld vides, er at det er et designmæssigt fejltrin af Apple, fordi det adskiller sig fra deres normalt minimalistiske look. 

 

Apple Watch 3: Batterilevetid

 

Man hører tit konspirationsteorier om, at Apple med vilje gør deres ældre produkter langsommere og generelt dårligere for at få folk til at købe deres nyeste varer på butikshylderne. Det er måske ikke blot en konspirationsteori, men også et logisk faktum. For eksperter har regnet ud, at Apple Watch 3, har en længere batterilevetid end sine forgængere. Og hvorfor skulle det ikke have det, kan man spørge sig selv om. Det virker meget logisk, at når man lancerer et nyt produkt, så opgraderer man det på samme områder som muligt, i forhold til det tidligere produkt. 

Helt konkret er det officielle ord, at Apples Smartwatch 3 har en batterilevetid på 18 timer, men i vores test fandt vi ud af, at det kan holde længere, hvis man bare bruger uret i moderate mængder. Vi erfarede, at man godt kan klemme to dages batterilevetid ud af Apple Smartwatch 3, hvis man ikke bruger det som en fitness tracker. 

 

Apple Watch 3: Sundhed og motion

 

Denne udgave af Apple’s Smartwatch ure, fortsætter hvor dens forgængere slap ift. fokus på sundhed og motion. Aktivitetstrackeren er der stadig, så man kan stadig holde øje med, hvor meget man har gået og den fortæller også, at man skal rejse sig op en gang i timen.
Motionsappen er der også endnu, men den har fået tilføjelser som nye øvelser til HIIT træning. 

Derudover har uret også en højdemåler, der måler hvor mange etager du har bevæget dig op af, ligesom på en iPhone. Dette sikrer mere præcis data under og efter motion. 

Hjerterytme appen på dette ur måler dit BPM (beats per minute), altså hvor mange gange dit hjerte slår i minuttet, men som noget nyt, kan den nu også måle din aktive og hvilepuls. På denne måde kan man også holde styr på konditionen, hvis man prøver at komme i bedre fysisk form. Der er sågar en livreddende mulighed for at slå advarsler til, hvis din hjerterytme hopper over en bestemt tærskel, mens du er inaktiv. 

Alt i alt, tilbyder Apple Watch 3 meget sundheds- og sporingsdata, hvilket for de fleste mennesker betyder, at dette er det eneste ur de nogensinde får brug for. Det lidt skuffende er manglen på søvnsporingsdata – især med tanke på, hvor meget man ellers kan spore med dette ur. Ja, man kan godt tilføje denne funktion via en tredjepart-app, men det ville være rart at se Apple tilbyde sin egen version af funktionen. Måske det kommer i fremtiden.

 

Apple Watch 3: Software og Siri

 

På Apple Watch Series 3 eller en nyere model udtaler Siri svarene til dig, og du kan aktivere og bruge Siri fra et parret Bluetooth-headset. På tidligere modeller svarer Siri visuelt på urskiven.

Med watchOS 6 kan du bede Siri om at finde navnet på en sang og få vist resultater fra Shazam på et øjeblik. Du kan også stille Siri et generelt spørgsmål, hvorefter Apple Watch viser de første søgeresultater sammen med et kort uddrag fra hver side. Du skal bare trykke på Åbn side for at få vist siden på Apple Watch. Dette gør Siri meget mere nyttig som en  hjælper på håndleddet og er praktisk i øjeblikke, hvor man ikke kan bruge hænderne. Det kunne være alt fra at indstille timere, til at stoppe musik på en løbetur. Dette og meget mere er muliggjort på grund af urets nye S3 CPU, som Apple mener er 70% hurtigere end de foregående modeller. 
Med Apple Watch 3, der er i stand til at yde så meget mere end sine forgængere, at have mere power på sit udstyr. Plus, det giver Apple Pay et reaktionsboost og registrerer betalinger på kontaktløse kortterminaler hurtigere end det gjorde med tidligere modeller. 
Det er værd at bemærke, at i løbet af de seneste år, har en række store virksomheder trukket apps fra Apple Watch App Store, herunder Google Maps, Amazon, Spotify. Så hvis du vil høre musik på farten via urets egen 4G, er dit bedste valg, indtil videre, Apple Music.

 

Apple Watch 3: Endelig dom

 

Dette ur er en fremragende enhed, men ikke nødvendigvis på grund af inkluderingen af 4G. At have adgang til internet uden at skulle koble uret til en iPhone, er praktisk. Dog gør prisen på minimum 2363,-, plus månedlige omkostninger til abonnementet, man skal have for at at kunne bruge urets 4G, dette ur til en dyr fornøjelse. Hvis pengene ligger og brænder i éns lomme, skal man endelig bare slå sig løs og investere i dette ur, men ellers er vores anbefaling, at man ser sig om efter et andet Smartwatch.