google-site-verification: google9defd76cf46a108e.html

Anmeldelse: Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch Active 2


Samsung Galaxy Watch: Active 2

Denne anmeldelse er om Samsung Galaxy Watch Active 2. Overvejer du dette ur, så læs med og bliv klædt ordentligt på til dit køb!

Galaxy Watch Active 2 udkom knap et halvt år efter sin forgænger og repræsenterede et vendepunkt for Samsung Smartwatch ure. Samsung gjorde generelt brug af et mere diskret aftryk på uret. Væk var for eksempel den fysisk roterende ring, som ellers havde været fast inventar hos Samsung. Resultatet var et af de mest komfortable ure vi har testet, som ovenikøbet opfyldte de løfter det havde givet. 

Samsung har været presset til at komme med klare forbedringer, for at retfærdigøre lanceringen af et nyt Smartwatch så kort tid efter det første. 

 

Samsung Galaxy Watch: Active 2 – Design

Samsung Galaxy Watch Active 2 afviger designmæssigt ikke fra sin forgænger, hvilket er godt. En bemærkelsesværdig ændring er dog, at tilbage-knappen nu huser EKG-sensoren. Dette Samsung Smartwatch er præget af Samsungs generelle kvalitet. De har også bevaret den ekstremt behagelige og ikke mindst udskiftelige silikonerem. 
Det faktum, at det ser ud som og føles som et normalt ur, er muligvis det største kompliment til designet af dette Smartwatch. Samsung har ikke forsøgt at presse et mærkeligt formet Smartwatch på kunderne, bare for at uret skal skille sig ud. Der er intet halhjertet forsøg på at være noget det ikke er. Det er dette diskrete design, der får Samsung Galaxy Watch Active 2 til at passe godt sammen med både et jakkesæt såvel som afslappende tøj. 

Med Samsung Galaxy Watch Active 2 får du flere valg end forgængeren. Der er to størrelser rem at vælge i mellem – 40 mm og 44 mm enten aluminium eller rustfrit stål. Mens aluminium modellerne har et diskret mat udtryk, har modellerne i rustfrit stål et mere sporty look og det sikre valg for folk, der går efter det æstetiske. Dog skal det bemærkes, at Samsung kun laver modellerne i rustfrit stål med indbygget 4G, hvorfor de koster lidt mere. 
Forgængeren til Samsung Galaxy Watch Active 2 var, efter vores mening, en anelse for småt. Desuden udløstes urets potentiale ikke med dets 1,1 tommer skærm. Active Watch 2s skærm er større med sine 1,4 tommer, og det vejer kun 35g. Derfor er det lige så behageligt at have på som sin forgænger. Generelt er det et komfortabelt ur at gå rundt med, man lægger næsten ikke mærke til, at man har det på.Samsung Galaxy Watch Active 2: Ydeevne

Samsung Galaxy Watch Active 2 har den samme Exynos 9110 dual-core processor og 768 MB RAM som sin forgænger. Eneste ændring er, at 4G modellen har 1,5 GB RAM. Udover det, er der ikke de væsentlige forskelle mellem første og anden udgave af Samsung Galaxy Watch Active. Det skal dog siges, at forbedringer til softwaren gør brugeroplevelsen bedre. En anden ligehed mellem de to ure, er at der er den samme mængde lagringsplads. Nemlig 4GB, hvoraf 2,5GB er tilgængelig til apps og musik.

Der er, i skrivende stund, problemer med baggrundssystemerne der understøtter Samsung pay, hvilket er en streg i regningen.

Et par mangler, som brugere af den første udgave af dette ur, har klaget over, er der åbenlyst stadig. For eksempel er Bixby, som er Samsungs svar på Siri, stadig problematisk og vanskelig at bruge. Derudover er der stadig ikke plads til mange tilgængelige apps for Tizen baserede Smartwatch ure. 
Noget man normalvist tager for givet, er kortlægningsløsninger, fordi det stort set altid fungerer. Men når det ikke fungerer, vil man mærke, hvor meget man egentlig har brug for det, hvilket er tilfældet med Samsung Galaxy Watch Active 2.

Bemærkelsesværdigt er det, at Spotify appen er på uret fra start som standard. Det er selvfølgelig meget rart, at man kan have musik med på farten. Du kan sågar downloade musik hvis du har et premium abonnement. Samsung Galaxy Watch Active 2 har også officielle Twitter, Facebook, Youtube og Google apps. Samsung gjorde nemlig et stort nummer ud af, at man kunne se Youtube videoer på sit håndled.  

En anden god ting ved dette Samsung Galaxy Watch er, at notifikationer fra apps fungerer fint og du kan nemt besvare dem. Enten ved hjælp af skabeloner af svar eller ved selv at skrive dit svar. Det sidste valg er lidt mere besværligt, fordi man så skal ramme taster på en lille skærm, men det er ikke desto mindre en mulighed. Du kan også diktere med stemmen, hvad din besked skal indeholde. 


Samsung Galaxy Watch: Active 2 – display

Samsung bruger samme skærm på dette ur, som på forgængeren. 
40mm og 44mm modellerne på Samsung Galaxy Watch: active 2 har henholdsvis en 1,2 og 1,4 tommer skærm. Kvaliteten er fremragende og farverne er klare og flotte. Skærmen er også tilstrækkelig lys, så man ikke har problemer med at se det i direkte sollys.
Udgaven med 1,4 tommer skærm har været en absolut favorit. Det er lettere at bladre igennem notifikationer, bruge tastaturet, se træningsinformationer m.m. Vi, hos Tjeksmartwatch, synes det er en klar forbedring ift. 1,2 tommer skærmen. Derfor foreslår vi jer at gå efter dette for at få den bedste oplevelse med et Samsung Smartwatch.

 


Samsung Galaxy Watch: Active 2 – sundhed og træning

Dette Samsung Smartwatch har ordet “active” i sit navn af en grund. Det er i stand til at spore 39 forskellige træningsøvelser manuelt, og leverer nøjagtige målinger til dig. Udover cykling og løb, er det også i stand til automatisk at spore svømning. Understøttede øvelser, altså de 39 føromtalte, registreres automatisk 10 minutter efter du er startet og uret er ret præcist til at logge dem. 
Samsung Galaxy Watch vibrer engang imellem når du har været stationær for længe, som en påmindelse om at du skal bevæge dig. Den opdaterede running coach er en fed tilføjelse til Samsung Smartwatch. Du kan selv vælge om du vil have et let løb eller om det skal være mere intensivt. 
Det afgiver stemmevarsler, hvis du er for intens eller ikke intens nok i din træning. Bixby vil sågar komme med motiverende sætninger for at hjælpe dig, og selvom stemmen er lidt robotagtig, er det ikke en deal-breaker. 

Takket være de otte fotodioder på bagsiden, er dataindsamlingen bemærkelsesværdigt mere præcist ift. den første udgave af dette ur. Dette bemærkede jeg især med urets sporing af søvn. Man vil også bemærke, at pulsmåling og stress sporing også er klart forbedret. Alle éns sundhedsdata synkroniseres med Samsung health appen på din Smartphone for nem adgang. 
Det der imponerede os mest ift. søvnsporing, er at uret giver en nøjagtig måling af REM, lys og tung søvn hver aften. 

 


Samsung Galaxy Watch: Active 2 – Batterilevetid

Hvis du vil have, at dit Samsung Smartwatch skal holde mere end en dag på en enkelt opladning, skal du gå efter 44m modellen. Det har et batteri, der let kan holde i to-tre dage, hvis du gør moderat brug af det. Med hyppig aktivitetsporing, interaktion med notifikationer og baggrundsmusik, kunne vi få urets batteri til at holde i to dage. 
Hvis man dog er hyppig bruger af sit ur, ved fx at bruge GPS eller høre musik ofte, holder urets batteri selvfølgelig ikke lang tid. Vi skønner, at uret vil holde cirka en dag, hvis du hører musik vha. bluetooth høretelefoner og/eller foretager opkald.
Batterilevetiden på dette Samsung Smartwatch er en klar forbedring ift. forgængeren.

 


Samsung Galaxy Watch: Active 2 – Endelig dom

Samsung Galaxy Watch Active 2 er ikke just banebrydende. Det kan ikke rigtigt noget, som forgængeren ikke også kan, så der er ikke just et præstationsfremstød. Dette gælder dog kun dem, der har et Samsung Smartwatch i forvejen. Ja, det kan være lidt mere nøjagtigt med træningssporing, men de fleste ville nok ikke synes det er grund nok til at opgradere fra deres nuværende Samsung Smartwatch. Det eneste der kan retfærdiggøre en opgradering, er den forbedrede batterilevetid og understøttelsen af 4G. 
Derfor: Hvis du allerede har Samsung Galaxy Watch Active, så ser vi ingen grund til du skal opdatere til dette ur. Har du dog intet Samsung Smartwatch, men overvejer at købe et, anbefaler vi du går efter Samsung Galaxy Watch Active 2 i 44mm modellen.